Atomium

Brussel: Atomium

Wat?

Het Atomium, is met meer dan 600.000 bezoekers per jaar de populairste toeristische trekpleister van de Europese hoofdstad. Het bouwwerk is een kunstcentrum en hèt internationale symbool van Brussel en België.

Het kunstwerk werd in de Belgische hoofdstad geplant voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Het monument bestaat uit negen glinsterende aluminium bollen, die elk een diameter hebben van 18 meter. De bollen zijn onderling verbonden door twintig stalen buizen waardoor je door de buizen en de bollen kunt wandelen. Het ontwerp van het Atomium is gebaseerd op een ijzerkristal, dat maar liefst 165 miljard keer is vergroot. De totale structuur weegt 2400 ton en is 102 meter hoog.

Het Atomium heeft een schitterend 360° panorama en een uitkijkpunt. Het 360° panorama met uitzicht op Brussel en omgeving vind je in de bovenste bol (niveau 7) op 95 meter hoogte. Het uitkijkpunt op niveau 6 bevindt zich in een zijdelingse bol. Dit is de plek voor fotografen voor een mooie compositie.

Brussel: Atomium

Waar?

Het Atomium staat in het Heizelpark, in het noorden van Brussel. Je kunt metrolijn 6 nemen richting Koning Boudewijn en uitstappen bij halte Heizel. Daar vandaan is het ongeveer 10 minuten lopen naar de ingang. Adres: Atomiumplein 1 1020 Laken.
Telefoon: +322 475 4775

Informatie
De site van het Atomium
Citytrip Brussel